Samuelsson kiiti ennätysvauhtia

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson kiiti Lappeenrannan Eliittikisojen 200 metrillä voiton kesän kotimaisella kärkiajalla ja ennätyksellään 20,84. Aiempi ennätys oli 20,89, jota Samuelsson sivusi hiljattain Espoossa.

- Nyt tuntuu hyvältä, kun alkukausi ja varsinkaan EM-kisat eivät menneet ollenkaan niin kuin toivoin, mykoplasmasta aiemmista kesällä kärsinyt juoksija sanoi.

Samuelssonin aika syntyi 0,3 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Juoksun alussa vastainen tosin oli tuota kovempi.

- Kaarteessa oli vastainen, mutta etusuoralla katsomo plokkasi tuulen. Täytyy antaa kisajärjestäjille iso peukutus, kun kisa juostiin näin päin, eikä takasuoralla, mikä oli toinen vaihtoehto. Tämä oli oikea ratkaisu, Samuelsson sanoi.

Samuelsson aikoo urakoida Ruotsi-ottelussa molemmat pikamatkat ja pikaviestin, jonka hän juoksi myös Lappeenrannassa ennen 200 metrin starttia, kun maajoukkue viritteli iskuaan maaottelua varten.

- Se oli hyvä avaus ennen 200 metriä. En enää verrytellyt viestin jälkeen, Samuelsson sanoi.

Miesten 4 x 100 metrin viestijoukkue juoksi Lappeenrannassa puuskatuulessa 39,67. Aika syntyi kokoonpanolla Hannu Hämäläinen, Otto Ahlfors, Samuelsson ja Ville Myllymäki.

Söderberg: Maaottelussa eväät heittää pitkälle

Naisten 200 metrillä aituri Hilla Uusimäki vei voiton ajalla 23,94. Toiseksi  pinkoi Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen, 18, ennätyksellään 24,09. Edellinen ennätys oli junioreiden SM-kisoissa aiemmin tänä kesänä samalla Kimpisen radalla juostu 24,14.

- Tämä oli hyvä nopeusharjoitus, Ruotsi-ottelun 400 metrin, 400 metrin aitojen 4 x 400 metrin viestin urakkaan valmistautuva Uusimäki sanoi.

IF Vomin David Söderberg oli tyytyväinen tuntumaan, jonka Lappeenrannan Eliittikisojen moukarikilpailun voitto jätti. Hän heitti kolmesti yli 74 metriä. Heitosta paras kantoi 74,95.

- Olin epävarma kisaan tullessa, että tuleeko tästä mitään. Oli vähän epävarma fiilis, mutta jos heitoista noista edes yksi olisi mennyt (teknisesti) sinnepäin, se olisi ollut pitkä, Söderberg kuvasi heittovirettään. 

- Neljännessä heitossa oli hyvin tehoja, mutta se meni verkkoon. Ruotsi-ottelussa on kaikki mahdollisuudet heittää vielä pitkälle.

Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen oli Lappeenrannassa toinen tuloksella 73,60. Myös sarjan toiseksi paras heitto kantoi yli 73 metriä (73,34).

Hanna Malyshik kohensi Lappeenrannan Eliittikisoissa Kimpisen kenttäennätyksen lukemiin 72,78. Tulos on myös Rion olympialaisissa seitsemänneksi valkovenäläisen oma ennätys.

Riihimäen Kiskon Inga Linna oli toinen heitettyään 66,08. Soinin Sisun Merja Korpela ja JKU:n Jonna Salmela olivat kolmas ja neljäs tuloksin 65,77 ja 64,74. Kilpailu oli suomalaisille Ruotsi-ottelun katsastus.

///KISA ON KESKEN, JUTTU TÄYDENTYY///

Tuloksia

samuelsson_samuli_puolilahis1-1.jpg