Pitkämäelle 10 000 euron potti: "Ruuskasen heitto sytytti"

Antille (Ruuskanen) kiitos. Ilman hänen viidennen kierroksen heittoaan en olisi pystynyt tähän, Tero Pitkämäki sanoi Eliittikisasarjan voittajana ja 10 000 euron shekki kädessään Lappeenrannassa.

- Täytyy Antille kahvit tarjota, tai useammatkin.

Ruuskanen heitti eliittikisasarjan finaalin keihäskilpailussa viidennellään 83,34 ja nousi johtoon ohi avauskierroksella 82,78 kiskaisseen Pitkämäen. Sitten Pitkämäki löysi viidennellään oikean tuuliraon ja heitti kesän parhaansa 86,13.

Tulos riitti nostamaan Pitkämäen voittoon paitsi Lappeenrannan kilpailussa myös Eliittikisasarjan parhaan urheilijan taistossa. Pitkämäki, aituri Nooralotta Neziri ja keihäänheittäjä Heidi Nokelainen päättyivät sarjassa 60 tulospisteeseen. Kolmikon keskinäinen järjestys määräytyi sitten Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n pistetaulukon mukaan parhaan tuloksen vertailussa.

- En olisi uskonut tänne tullessa, että pystyisin tällaiseen, mutta tuulinen sää sai tekniikan loksahtamaan kohdalleen, Pitkämäki sanoi.

Tekniikka löysi jengoilleen, kun Pitkämäki haki puuskaiseen sivutuuleen sopivaa heittoa.

- Piti yrittää heittää niin matalalle kuin mahdollista. Se oli minusta ainoa oikea tapa näissä oloissa, Pitkämäki sanoi.

Samaa mieltä oli Ruuskanen, joka oli kilpailussa toinen. Tappio Pitkämäelle kirpaisi, sillä se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Ruuskanen on hävinnyt suomalaiselle heittäjälle.

- Heitossa oli tehoja, mutta kun ajoitus ei toiminut yhtään. Onneksi sain tuolla viidennellä jonkinlaisen tuloksen kaivettua. Siinä oli jo katastrofin ainekset, Ruuskanen totesi.

Ruuskasen ainoa mitattu heitto neljällä ensimmäisellä kierroksella kantoi 77,31. Hänellä on hyvät mahdolliset kuitata Pitkämäelle kärsitty tappio torstaina, kun kaksikko kohtaa Timanttiliigan Zürichin kilpailussa.

- Nyt olisi ollut minulle sopivat olosuhteet, mutta heitto vaan oli niin sekaisen neljän kierroksen ajan, Ruuskanen harmitteli.

Hyvätasoisessa kilpailussa Teemu Wirkkala oli kolmas 80,35 kantaneella heitolla ja Sampo Lehtola neljäs heitettyään 79,02.

tuloksia

7d2_7521_0.jpg